Podocentrum Zeewolde

Meer dan alleen podologie bij Podocentrum Zeewolde, tegenwoordig Podozorg Zeewolde

De praktijk is niet alleen gespecialiseerd in Registerpodologie, echografie en podoposturale therapie, maar ook in orthopedische schoenaanpassingen, schoenverhogingen en reparatie van orthopedische schoenen. Veel zorginstellingen weten de weg naar de praktijk al jaren te vinden. Door de aansluiting bij Podozorg Nederland wordt een groot deel van de productie inmiddels uitbesteed aan Podozorg. Dat betekent dat er meer tijd overblijft voor andere zaken. Dat is ook noodzakelijk, omdat het bedrijf inmiddels is uitgegroeid tot 7 praktijken en er veel aandacht is voor de permanente educatie en het volgen van de nieuwste ontwikkelingen in de branche. In de praktijk is tegenwoordig de mogelijkheid om zowel 2D als 3D voeten op te meten en zolen te laten vervaardigen. En als het echt niet door een machine gemaakt kan worden hebben we altijd nog de mogelijkheid om terug te vallen op handmatige vervaardiging. Een techniek waar Podocentrum Zeewolde jarenlang door uitblonk. We staan ook al jarenlang ingeschreven in het kwaliteitsregister van Stichting LOOP. Podologie wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed uit de aanvullende verzekering en is vrij toegankelijke zorg. Voor een afspraak heeft u geen verwijsbrief nodig van uw huisarts.

MSU-echografie in Zeewolde

Op de praktijk in Zeewolde is het heden mogelijk om een afspraak in te plannen met Peter van Dasselaar. Peter is naast registerpodoloog ook gediplomeerd MSU-echografist. Dat betekent dat hij de mogelijkheid heeft om middels echografisch onderzoek in de voet en enkel te kunnen kijken. Echografie is een krachtig hulpmiddel om tot een diagnose te komen en de oorzaak van de klacht te achterhalen. Dit resulteert in een specifiek behandelplan waar vaak meer disciplines bij betrokken worden. Er zijn verschillende samenwerkingsverbanden met andere zorgverleners in de buurt zoals de huisarts, fysiotherapeut, manueeltherapeut, pedicure, huidtherapeut, specialistische schoenwinkels en orthopedisch schoentechnicus. Mocht er een advies nodig zijn van  een orthopedisch chirurg dan kan de huisarts gevraagd worden daarnaar door te verwijzen. 

Waarom wordt echografie gebruikt in de podologiepraktijk?
Veel klachten in de voet en enkel hebben niet de oorsprong in de botten, maar in de structuren eromheen. Welke aandoeningen zijn op een echo goed te zien? Dat zijn o.a.: slijtage aan gewrichten, zenuwirritaties zoals het neuroom van Morton, peesverdikkingen en peesscheuren, slijnmbeursontstekingen en de oorzaak van verschillende hielpijnen. Met een echo kan er in de voet en enkel gekeken worden naar de vele structuren van het weefsel en de spieren. Zodoende is het dus van belang bij het stellen van een diagnose.

Afspraak maken? Neem contact op.


Peter van Dasselaar